Prelucrarea datelor personale


EDYMAX S.R.L. te asigură că va prelucra datele tale în deplină concordanță, transparent și informat, conform schimbărilor și modificărilor aduse de Regulamentul (EU) general privind protecția datelor persoanelor fizice nr. 2016/679 („GDPR”).

Prezenta Politică de Prelucrare a Datelor poate fi modificată sau actualizată oricând de către EDYMAX S.R.L. (stop.ro), atunci când considerăm că survin anumite modificări în activitățile prin care prelucrăm datele tale. Vom publica pe site-ul nostru, www.stop.ro, orice astfel de modificări și vă vom informa în mod corespunzător prin e-mail.

Cine suntem și cum ne puteți contacta:

stop.ro este denumirea comercială al EDYMAX S.R.L., persoană juridică de naționalitate română, înmatriculată la Registrul Comerțului sub nr. J40/2815/2008, având cod unic de înregistrare fiscală  RO24304996 („stop.ro” sau „Operator” sau „Noi”), este operatorul datelor tale și entitatea care îți furnizează, prin intermediul magazinului online, produse din  categoriile piese auto-moto, accesorii auto-moto și lichide întreținere.

Ne puteți contacta:

La adresele:

 • București: Aleea Florin Ciungan Nr. 15, Sector 3
 • Mangalia: Str. Mihai Viteazul Nr. 51

Numar de telefon: 031.107.5081

Adresa email: contact@stop.ro

Categoriile de date personale prelucrate:

Politica stop.ro (EDYMAX S.R.L.) este de a colecta și prelucra doar datele care ne sunt necesare ca să îți oferim cea mai plăcută experiență atunci când navighezi sau faci cumpărături pe site-ul web al stop.ro. În general, prelucrăm următoarele tipuri de date despre tine:

 • Nume și prenume – Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea și facturarea acestora
 • Adresă de e-mail - Prelucrarea comenzilor, trimiterea de newslettere, ofertele cerute, confirmări comenzi, etc;
 • Numărul de telefon – Necesar validării unei comenzi sau pentru a vă putea oferi detalii despre cererea de ofertă sau a comenzii dumneavoastră, livrare prin curierat rapid.
 • Seria de caroserie a mașinii/motocicleta/scuter și date despre autovehicul/motocicleta/scuter – Necesar identificării corecte a pieselor comandate sau ofertate;
 • Contul bancar – necesar pentru rambursarea contravalorii produselor conform legislatiei in vigoare, rambursarea contravalorii unei piese vechi la schimb, etc;
 • Genul și Vârsta, dar doar in cazul în care se acceseaza magazinul online din Google Chrome si daca utlizatorul este autentificat in Google Chrome; Aceste informatii sunt furnizate de catre serviciul Google Analytics; Aceste date sunt necesare pentru a-ți oferi diverse oferte personalizate.
 • Geo-localizarea (coordonate gps) generală a dispozitivului de pe care navighezi/te autentifici în contul de client - Aceste date sunt necesare pentru a-ți oferi diverse oferte personalizate.
 • Adresa IP - asigura securitatea website-ului și a te asigura că te protejăm împotriva fraudei sau a oricărei breșe de securitate IT în ceea ce privește magazinul online.
 • Tara/Oras - Aceste date sunt necesare pentru a-ți oferi diverse oferte personalizate.
 • Internet Provider – Necesare pentru filtrarea și detectarea atacurilor din internet.
 • Informații despre produsele și serviciile achiziționate;
 • Gradul de utilizare și activitățile tale pe platforma magazinului online;
 • Interese și preferințe legate de produsele din magazinul online.

Datele minorilor

stop.ro (EDYMAX S.R.L.) nu permite prelucrarea datelor personale ale clienţilor care nu au împlinit vârsta de 18 ani.

În procesul de creare a contului sau de plasare a comenzii în magazinul online, clienţii trebuie să confirme faptul că au împlinit vârsta de 18 ani.

Mai sus am prezentat datele cu caracter personal („Date” sau „Date Personale”) pe care le colectăm direct de la tine, care rezultă din interacțiunea cu tine și pe care noi sau parteneri noștri le urmărim în vederea furnizării produselor comandate sau pentru a-ți oferi diverse oferte personalizate, atunci când navighezi/ faci cumpărături pe site-ul web al Magazinului Online sau atunci când utilizezi diverse dispozitive (computer, tabletă ori telefon mobil).

În ce scop colectăm și prelucrăm datele tale:

Creare cont client:
Îți putem crea un cont de client doar atunci când soliciţi acest lucru prin deschiderea unui cont nou. Datele colectate sunt: nume, prenume, adresa, e-mail si numar de telefon.

Efectuarea de comenzi:

Poți efectua cumpărături dacă ai activat un cont de client, poti face o comandă rapidă fără cont de client și plasezi unele produse în coșul de cumpărături iar ulterior lansezi o comandă. De fiecare dată când lansezi o comandă vom colecta și prelucra următoarele date: nume și prenume, adresa de livrare și numărul de telefon.

Când confirmăm comanda ta, sau te anunțăm că produsele au ajuns în punctele de preluare vom prelucra:
numărul de telefon și după caz adresa de e-mail – acestea sunt necesare pentru a te informa cu privire la situația comenzii/livrării tale.

Sistemul de gestiune si facturare: Necesar pentru facturarea comenzii dumneavoastra.

Google Analytics: Serviciile Google ne oferă date statistice cu privire la traficul online din site si parametrii de incarcare a paginii.

Facebook Pixel: Serviciul Facebook optimizează reclamele transmise prin intermediul aplicatiei

Livrarea produselor:

Livrăm produsele la adresa indicată, prin serviciile de curierat rapid, cu care partajăm strict datele necesare livrării produselor: nume și prenume, adresa de livrare, numărul de telefon și după caz, valoarea sumei plătibilă prin ramburs.

Apărarea drepturilor în justiție:

Când ne apărăm drepturile în justiție pentru recuperarea unor sume datorate, sau când ne protejăm interesele împotriva unor pretenții/ reclamații nejustificate, vom prelucra datele tale necesare formulării unor întâmpinări, concluzii scrise, cereri și documente specifice.

Publicitate online:

Pe baza navigărilor și comportamentului tău în magazinul online, monitorizat prin cookie-uri, îți vom furniza reclame on-line la unele dintre produsele noastre care te pot interesa. Pe baza informațiilor despre navigarea ta în magazinul online, te vom încadra într-un grup de interes cu alți clienți similari, ca și comportament de navigare și îți vom livra astfel reclame (bannere) pe baza acelor interese.

Cât timp păstrăm datele tale ?

Această perioadă de păstrare a datelor depinde în principal de următoarele:

 • dacă ai un cont de client deschis pe website-ul stop.ro. În acest caz vom păstra datele tale cât timp acest cont de client este activ, dar nu mai mult de 5 (cinci) ani de la data ultimei autentificări în cont sau ultimei comenzi în magazinul online (fără autentificare în cont); te vom notifica înainte de a închide contul tău de client și a șterge toate datele asociate acestui cont de client;
 • dacă ți-ai exprimat consimțământul pentru prelucrarea datelor pentru o perioadă mai mare, vom menține datele pe toată această perioadă, cu excepția cazului în care îți retragi între timp consimțământul;
 • obligațiile legale sau contractuale ne impun păstrarea datelor tale pentru o anumită perioadă de timp (de exemplu perioadele prescrise de lege pentru apărarea drepturilor noastre in justiție, sau păstrarea evidențelor contabile)

Vom păstra datele tale doar atât timp cât deții un cont de client și/sau continui să faci cumpărături în magazinul online stop.ro. Dacă îți dezactivezi contul de client și ne soliciți în mod expres ștergerea totală, datele asociate contului tău de client vor fi șterse sau anonimizate astfel încât să nu mai poți fi identificat în sistemele noastre de evidență a datelor, exceptând cazul în care suntem obligați să păstrăm datele tale pentru o perioadă mai lungă, în baza legilor in vigoare.

Furnizorii de servicii cu care colaboram pentru a ne desfasura activitatea sunt:

Datele tale personale pot fi transmise către și pot fi prelucrate de partenerii noștri de încredere pentru a-ți furniza produse.

Pentru a-ți furniza produsele comandate în magazinul online stop.ro, vom partaja datele tale cu partenerii noștri de încredere. Selectăm foarte atent partenerii și furnizorii care efectuează, în numele nostru, operațiuni suport activității noastre. Împărtășim cu aceștia doar datele personale necesare realizării activităților specifice pe care le încredințăm acestora.

Atunci când externalizăm anumite activități către partenerii noștri de încredere depunem toate eforturile rezonabile pentru a ne verifica în prealabil dacă aceștia asigură protecția datelor tale prin măsuri stricte de securitate a datelor și vom încheia cu fiecare contracte de prelucrare a datelor.

 • curieri terți autorizați de noi să livreze produsele cumpărate de tine (Fan Curier, Cargus)
 • furnizorul care ne asigură servicii de stocare a datelor pe servere externe situat în România
 • furnizorul aplicației de gestionare a operațiunilor de facturare cu sediul în România
 • Google Analytics – furnizor analiza trafic site
 • agenția care asigură serviciile de segmentare și profilare a clienților în scop de marketing cu sediul în România

stop.ro (EDYMAX S.R.L.) nu i-a autorizat sa utilizeze sau sa dezvaluie datele dvs. cu caracter personal decat in stricta legatura cu prestarea serviciilor lor .

Transmiterea datelor către autorități și instituţii publice sau organe judiciare

Putem transmite unele din datele tale personale autorităților sau instituțiilor publice competente, atunci când ne impune legea (de ex. investigarea fraudelor; prevenirea spălării banilor, etc.), sau putem transmite aceste date către instanțele judiciare atunci când ne apărăm în justiție, sau în fața altor autorități publice.

Cum protejăm securitatea datelor dvs. cu caracter personal

Ne angajăm să asigurăm securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

Transmisia datelor dvs. cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare de ultimă generație si le stocam pe servere securizate, asigurând in acelasi timp redundanța datelor.

În plus, depunem toate eforturile rezonabile pentru a ne asigura (inclusiv prin contractele încheiate cu aceștia) că și parteneri noștri de încredere gestionează măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru prelucrarea datelor pe care le împărtășim cu aceștia.

Drepturile utilizatorului:

În calitate de persoane vizate, GDPR vă oferă o serie de drepturi, inclusiv:

 • dreptul de acces:
 • aveți dreptul să obțineți confirmarea din partea EDYMAX SRL că datele dvs. personale sunt prelucrate de noi iar în cazul unui răspuns afirmativ, detaliile relevante ale acestor activități de prelucrare.
 • dreptul de a rectifica:
 • aveți dreptul de a obtine corectarea fara intarzieri justificate din partea EDYMAX SRL a datelor inexacte sau nejustificate, precum si completarea datelor incomplete.
 • dreptul de a șterge datele:
 • aveți dreptul să obțineți ștergerea datelor dvs. personale în anumite cazuri: (de exemplu, dacă datele nu mai sunt necesare în raport cu scopul pentru care au fost colectate);
 • v-ați retras consimțământul (în cazul în care prelucrarea datelor se baza pe consimțământ);
 • dați curs unui drept legal de a vă opune;
 • datele personale au fost prelucrate ilegal;
 • sau atunci când ne revine o obligație legală în acest sens.
 • dar numai în cazul în care:
 • datele personale nu mai sunt necesare în raport cu scopurile pentru care au fost colectate;
 • v-ați retras consimțământul (în cazul în care prelucrarea datelor se baza pe consimțământ);
 • dați curs unui drept legal de a vă opune;
 • datele personale au fost prelucrate ilegal;
 • ne revine o obligație legală în acest sens.
 • dreptul de a restricționa:
 • aveți dreptul să obțineți restricția de prelucrare a datelor dvs. personale în anumite cazuri (de exemplu, atunci când contestați exactitatea datelor dvs. personale, pentru o perioadă care ne permite să verificăm corectitudinea acestora).
 • dreptul de a obiecta:
 • aveți dreptul să vă opuneți prelucrării în continuare a datelor dvs. personale în condițiile și limitele stabilite de lege.
 • dreptul la transferul datelor:
 • aveți dreptul să primiți datele personale referitoare la dvs., pe care ni le-ați furnizat, într-un format structurat, frecvent utilizat și care poate fi citit în format digital sau să transmiteți aceste date unui alt controlor de date.

Întrebări și solicitări privind protecţia datelor:

stop.ro (EDYMAX S.R.L.) a numit un Responsabil cu Protecția Datelor Personale. Pentru orice întrebări sau nelămuriri legate de prezenta Politică, de modul în care stop.ro (EDYMAX S.R.L.) prelucrează datele tale sau drepturile tale, ne poți contacta la adresa de e-mail dedicată datepersonale@stop.ro sau la adresa poștală Aleea Florin Ciungan, Nr. 15, Sector 3, Bucureşti, România.

De asemenea, aveți dreptul de a depune o plângere la autoritatea de protecție a datelor

Vom trata întotdeauna cererile dvs. cu cel mai înalt grad de atenție și vom aborda orice solicitări aveți în cel mai scurt timp posibil.