Cos de cumparaturi

Garantie


Produsele cumpărate prin intermediul stop.ro sunt noi, în ambalaje originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte. Produsele beneficiază de garantie, conform prevederilor legale în vigoare (OUG 9/2016, republicată, cu modificările și completările ulterioare și Legea 449/2003, cu modificările și completările ulterioare) și politicilor comerciale ale producătorilor.

Produsele comercializate de stop.ro sunt interschimbabile cu piesele originale conform cataloagelor si listelor editate de producatori. Majoritatea produselor comercializate de Vanzator sunt de echipare originala in productia mondiala de autoturisme, neexistand diferente intre acestea si cele destinate pietei pieselor de schimb.

Termenul de garanție decurge din momentul facturării produsului. Pierderea certificatului de garanție sau a facturii duce la pierderea garanției. Nu se pot elibera duplicate pentru certificatul de garanție.

Garanția este valabilă doar pe teritoriul României, cu excepția situațiilor când se precizează altfel în certificatul de garanție comercială.

Lipsa certificatului de garantie al produsului trebuie semnalata in maxim 48 (patruzecisiopt) de ore de la receptia marfii pe adresa contact@stop.ro. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

Pentru produsele care au garantie acordata de producator, aceasta se va aplica conform cu documentatia producatorului.

Pentru curele si alte componente ale sistemului de distributie se acorda garantie in conditiile specificate in documentatia producatorului, respectiv in limita numarului de kilometri sau a perioadei de timp la care producatorul autoturismului in cauza recomanda schimbarea componentelor sistemului.

Pentru autovehiculele exploatate in regim de taxi sau scoala de soferi termenul de garantie este de 6 luni, cu exceptia produselor care au o durata medie de folosinta mai mica conform specificatiilor tehnice ale producatorului.

Termenul de garantie acordat de catre S.C. EDYMAX S.R.L. se acorda pentru durata medie de utilizare a pieselor de folosinta îndelungata, conform specificatiilor tehnice ale producatorului :

​In cazul acumulatorilor, garantia este de 24 luni pentru autoturisme, 12 luni pentru autocamioane si de 6 luni in cazul folosirii in regim "taxi", scoala de soferi; de la data punerii in functiune (data cumpararii, in cazul bateriilor gata de folosire) cu conditia respectarii instrutiunilor de montare, intretinere, exploatare, depozitare si conservare.

Termenul de valabilitate pentru lubrifianti este de 36 luni de la data ambalarii, asa cum este mentionata pe ambalaj.

Produsele care prezinta în perioada de garantie defecte de material sau de fabricatie, vor fi inlocuite cu altele noi, conform legii.

1. Drepturile cumparatorului conform Legii nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora​

2. Rezolvarea reclamatiilor, termene

Produsele defecte in perioada de garantie vor fi returnate, insotite de urmatoarele documente:

Reclamatia depusa de cumparator va fi analizata si va primi un raspuns în termen de 15 zile calendaristice de la data receptiei produselor reclamate la sediul vanzatorului, însotite de toate documentele enumerate mai sus.

In cazul in care reclamatia a fost justificata, vanzatorul se obliga la inlocuirea produselor in termen de 10 zile calculate de la data trimiterii raspunsului de furnizor.

In cazul in care reclamatia a fost nejustificata, cheltuielile vor fi suportate de cumparator.

In cazuri speciale, cand partile nu ajung la un consens cu privire la reclamatia de garantie, partile vor trimite piesele pentru analiza la un specialist in domeniu.

Rezultatele analizelor vor fi considerate obligatorii atat pentru vanzator cat si pentru cumparator. Cheltuielile ocazionate cu efectuarea analizei vor fi suportate de partea in culpa.

3. Situatii in care se exclud sau se pierd garantiile

GARANTIA acopera cel mult valoarea integrala a produsului reclamat.

Plata transportului pentru produsele trimise în vederea solutionarii garantiei va fi impartita astfel:

Piesa veche la schimb

Informatii Generale

Toate piesele care sunt acceptate ca piesa veche la schimb au o valoare care va fi facturata separat ca si "PIESA VECHE LA SCHIMB", in cazul in care nu predati piesa veche in momentul achizitionarii piesei noi. Termenul de predare al piesei vechi este de 5 zile de la data facturarii. Piesa trebuie sa indeplineasca toate criteriile de schimb ale producatorilor prezentate pe site. Daca piesa la schimb este acceptata de catre producator, veti primi o factura de retur pentru valoarea piesei vechi, impreuna cu contravaloarea acesteia. Conditiile de acceptare a piesei vechi de catre producator sunt urmatoarele:

Calitate piese

OE

reper original

OEM

reper comercializat sub brandul producătorului piesei originale

AM Premium

reper comercializat de producători consacrați pe piață

AM Certificat

reper certificat de API/ACEA,TUV,CZ,TH

AM

reper fabricat / împachetat de producători independenți

© 2018 Stop.ro toate drepturile rezervate.
Creat de Module Code